Bekkenfysiotherapie in Den Haag

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waar wij gespecialiseerd in zijn in onze praktijk in Den Haag. Bekkenfysiotherapie door onze therapeuten in Den Haag is gericht op mannen en vrouwen met pijnklachten in de bekken of met onvoldoende functionerende spieren in de bekkenbodem. Vaak ontstaan bekkenklachten uit onwetendheid, bijvoorbeeld door een verkeerde manier van plassen of ontlasten. Soms worden ze veroorzaakt door blaasontstekingen en verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen. Bekkenpijn kan ook een gevolg zijn van buik- en prostaatoperaties. Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap of na de bevalling last van bekkenpijn.

Met bekkenfysiotherapie bij onze praktijk in Den Haag verhelpt u klachten

Vaak kunnen bekkenklachten ontstaan aan de hand van onwetendheid, waardoor het van belang is dat er vervolgens op een juiste manier gehandeld wordt. Behandeling bij onze therapeuten is dan zeker aan te raden. Mogelijke klachten die ontstaan aan de hand van bekkenklachten zijn:

  • Veelvuldige aandrang tot plassen of toiletbezoek
  • Verlies van urine en/of ontlasting
  • Niet kunnen plassen
  • Niet kunnen tegenhouden van winden
  • Pijn in de onderbuik of de lage rug
  • Pijn in de bekkenbodem
  • Pijn bij het stuitje of het schaambeen
  • Seksuele problemen

Heeft u klachten? Maak een afspraak. Onze praktijk is goed bereikbaar vanuit verschillende wijken in Den Haag, zoals Loosduinen en Voorburg.

Doelstelling van de fysiotherapiebehandeling van de bekkenbodem

Tijdens de fysiotherapie in onze praktijk in Den Haag leert u controle te krijgen over de spieren in uw bekkenbodem. Bovendien krijgt u tips om pijn en functionele klachten te voorkomen. Zwangere vrouwen uit de omgeving Den Haag kunnen langer actief blijven dankzij onze fysiotherapie voor het bekken en de bekkenbodem.

Wat mag u verwachten van bekkenfysiotherapie bij de praktijk in Den Haag?

Tijdens de eerste afspraak stellen wij op basis van uw klachten en eventueel beperkt lichamelijk onderzoek vast of behandeling in onze praktijk wenselijk is. Voor een vergoeding voor bekkenfysiotherapie is meestal een aanvullende verzekering in uw zorgverzekeringspolis noodzakelijk. Onze therapeut werkt op basis van een persoonlijk behandelplan, gericht op het wegnemen van bestaande klachten en preventie van nieuwe klachten. Tijdens de therapie zal zij u leren om de spieren rondom het bekken te herkennen, te ontspannen en te trainen. Daarnaast krijgt u advies over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en eventueel ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook voor seksuele problemen kunt u de fysiotherapeute in vertrouwen raadplegen. Heeft u naast bekkenklachten ook pijn in uw lies? Ook bij deze klachten helpt onze fysiotherapeute u graag.

Plan een afspraak in zonder verwijzing

Bekkenfysiotherapie of fysiotherapie voor de bekkenbodem wordt in onze praktijk in Den Haag meestal toegepast na verwijzing van de huisarts, een specialist (bijvoorbeeld een uroloog, gynaecoloog, seksuoloog of revalidatiearts), een verloskundige of incontinentieverpleegkundige. U kunt bij ons ook direct een afspraak maken voor een intakegesprek, een advies of een second opinion zonder dat u een verwijsbrief nodig heeft. Dit kan telefonisch via 070 36 81 780 of stuur een e-mail naar info@fysiocentrumdenhaag.nl. Ook is het mogelijk om ons contactformulier in te vullen. Wij staan voor u klaar.