Dr. Emil Vodder en zijn echtgenote

Lymfedrainage volgens de methode Vodder

Susanne Couzy heeft onlangs haar specialisatie in lymfedrainage afgerond en is nu officieel lymfedrainage-therapeut volgens de methode Vodder.

In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog, samen met zijn echtgenote een voor die tijd revolutionaire therapie: DE MANUELE LYMFEDRAINAGE volgens de methode VODDER. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is, dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfestelsel, maar vooral op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht.

De Manuele Lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

De waterhuishouding wordt direct beïnvloed door de stimulatie van het lymfesysteem en indirect door het dempen van het verhoogde stressniveau in het lichaam. Deze en meer informatie vindt u op de website van de Vereniging Manueel Lymfdrainage ad modum Vodder.

Lees meer van