Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage: massage om pijnklachten te verminderen

Bij manuele lymfedrainage, ook wel oedeemtherapie genoemd, maken wij gebruik van een speciale massagetechniek om pijnlijke en hinderlijke zwellingen, ontstaan door opgehoopt vocht, te verminderen. Een gespecialiseerde fysiotherapeut masseert het vocht naar die delen van het lichaam waar het lymfesysteem goed functioneert en het vocht kan worden afgevoerd.

Wanneer kan manuele lymfedrainage u helpen?

Er zijn verschillende klachten denkbaar waarbij lymfedrainage u kan helpen. Om u een idee te geven waarbij deze behandelvorm zinvol kan zijn, hebben wij een aantal van deze klachten voor u op een rijtje gezet:

  • Pijnlijke en/of belemmerende zwellingen door vochtophoping (oedeem)
  • Vochtophoping na een operatie, chemotherapie, bestraling of ongeval
  • Verstuikingen
  • Bloeduitstortingen
  • Spierpijn
  • Problemen met doorbloeding en bloedcirculatie

Waarom manuele lymfedrainage?

Met manuele lymfedrainage richten wij ons op het minimaliseren van de vochtophopingen die pijnklachten veroorzaken en de bewegingsvrijheid van onze cliënten belemmeren. Zo doet u pijnvrij alle dagelijkse dingen en beweegt u zich vrijer.

Hoe ziet deze behandeling eruit?

Manuele lymfedrainage is gebaseerd op een specialistische massagetechniek waarbij het vocht door ritmische en spiraalvormige bewegingen verplaatst wordt in de stroomrichting van de lymfebanen en -klieren. Dankzij deze massage nemen de nog functionerende lymfeklieren het vocht op waarna dit via het bloed verder afgevoerd kan worden. De behandeling werkt ontspannend en is erop gericht om het u zo comfortabel mogelijk te maken. De oedeemtherapeut werkt op basis van een persoonlijk behandelplan waarin de duur van de behandelingen en de te verwachten resultaten zijn omschreven. Als aanvulling op de massage kan de fysiotherapeut u bandages, tape en therapeutische kousen aanraden om nieuwe zwellingen te voorkomen of zoveel mogelijk tegen te gaan.

Maak een afspraak voor een intake

Vaak worden onze cliënten doorverwezen door een huisarts of een specialist (chirurg of oncoloog). Het is echter ook mogelijk direct een afspraak bij ons te maken voor
een intakegesprek, een advies of een second opinion. Tijdens de eerste afspraak (de intake) stellen wij op basis van uw klachten vast of behandeling door middel van manuele lymfedrainage in onze praktijk voor u zinvol is. U maakt een afspraak voor een intake met onze oedeemtherapeut Susanne Couzy door te bellen naar
070 36 81 780 of door een e-mail te sturen naar 
info@fysiocentrumdenhaag.nl.