Master in de Sportfysiotherapie

Wat een geweldig nieuws! Sebastiaan Straetemans heeft zijn opleiding tot Master Sportfysiotherapeut met succes afgerond! Hij heeft daarmee de graad Master of Science behaald. Zijn afstudeeronderzoek (thesis) had als onderwerp ‘riscofactoren voor hamstring blessures bij sprinters’. Tijdens de diplomering heeft hij zijn onderzoek gepresenteerd. Dit onderzoek wordt gepubliceerd.

Sebastiaan behandelt en begeleidt sporters van elk niveau, van recreanten tot topsporters. De kennis en vaardigheden die hij als Master Sportfysiotherapeut heeft ontwikkeld stellen hem in staat te werken volgens de laatste inzichten en de nieuwste ontwikkelingen. Hij begeleidt, revalideert en traint sporters van volgens een systematische aanpak, ondersteund met meetapparatuur. De behoeften van de cliënt staan centraal en door zijn klinische expertise en wetenschappelijke benadering zorgt hij ervoor dat sporters snel weer blessurevrij kunnen presteren.

Naast zijn werkzaamheden bij Fysio Centrum Den Haag, begeleidt hij ook de lopers van de Marathon Rotterdam als lid van het medisch team. Eind april vertrekt hij met de sprinters van Haag Atletiek naar Portugal ter ondersteuning van hun trainingsstage.

Sebastiaan heeft de ambitie verder onderzoek te doen naar blessures bij hardlopers.

Wilt u kennismaken met onze Master Sportfysiotherapeut en wilt u kijken wat hij voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor ons sportspreekuur, elke maandag van 18:00 tot 19:00 uur. Hier kunt u terecht kan voor een gratis screening.

Lees meer van