Afspraak zonder verwijzing

Vanaf 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing van huisarts of specialist een fysiotherapeut raadplegen. Dit noemt men directe toegankelijkheid. Als deze directe toegankelijkheid door uw zorgverzekeraar is opgenomen in de polisvoorwaarden, dan zullen de kosten van de intake en/of behandeling(en) volledig worden vergoed.

Tijdens de eerste afspraak, de intake, wordt door middel van gerichte vragen, tests of andere lichamelijk onderzoek binnen een beperkte tijd (circa 10 minuten) vastgesteld of een behandeling in onze praktijk wenselijk is. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen wij u doorsturen naar bijvoorbeeld uw huisarts of een gespecialiseerde behandelaar uit ons netwerk.
Na het bepalen van de juiste aanpak kan één van onze behandelaars vaak direct met u aan de slag. U wordt geïnformeerd en geadviseerd over uw klacht en wij bieden u, indien nodig, een passend behandelplan aan.

Worden de kosten van de intake niet door uw zorgverzekeraar vergoedt, dan vragen wij u deze contant of per pinbetaling te voldoen.

Voor meer informatie over een afspraak zonder verwijzing of om een afspraak te maken kunt u contact met ons opnemen.