Psychosomatische fysiotherapie in Den Haag

Psychosomatische fysiotherapie bij onze praktijk in Den Haag kan verlichting geven bij onverklaarde pijn en vermoeidheid ten gevolge van stress en spanning. Dit kan veroorzaakt worden door hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relatieproblemen, het verlies van dierbaren of een ernstige ziekte. Wij ondersteunen cliënten met lichamelijke klachten en psychische overbelasting in het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning, tussen belasting en belastbaarheid.

Welke klachten kunt u met psychosomatische fysiotherapie verminderen?

Stress en spanning zijn twee boosdoeners die een hoop in ons lichaam overhoopgooien. Mogelijke klachten waarvoor u psychosomatische fysiotherapie bij onze praktijk in Den Haag kunt krijgen, zijn:

 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Pijnlijke spieren en gewrichten
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Benauwdheid
 • Druk op de borst of hartkloppingen
 • Onverklaarbare last van maag en/of darmen
 • Onbegrepen of onverklaarbare pijnklachten
 • Prikkelbaar en onrustig zijn
 • Concentratieproblemen

Ook voor rug- en nekklachten biedt onze fysiotherapie uitkomst.

Doelstelling van de psychosomatische behandeling

Tijdens de psychosomatische fysiotherapie leert de therapeut u om grip te krijgen op factoren die stress en spanning veroorzaken. Door stressmanagement en het rekken van grenzen blijven inspanning en ontspanning in evenwicht en nemen de psychosomatische klachten af. U zit weer lekker in uw vel.

Hoe ziet een behandeling van psychosomatische klachten eruit?

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is niet altijd duidelijk. Tijdens het kennismakingsgesprek (de intake) gaan wij met u op zoek naar de relatie tussen uw lichamelijke klachten en uw psychische gesteldheid voor de behandeling met psychosomatische fysiotherapie. Deze informatie en uw hulpvraag bepalen of fysiotherapie in onze praktijk wenselijk is. Daarna volgt een persoonlijk behandelplan gericht op de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten van uw leven en invloed van uw omgeving hierop.

Hoe gaan wij te werk?

Onze gespecialiseerde therapeut leert u ademhalings en ontspanningstechnieken, verhoogt uw belastbaarheid en helpt u om lichamelijke en psychische grenzen te respecteren. Indien nodig werkt onze fysiotherapeut daarbij nauw samen met andere deskundigen zoals bedrijfs- of huisartsen, specialisten of een psycholoog. Daarnaast levert u zelf een actieve bijdrage aan het herstelproces door het aanpakken van stressveroorzakers in uw levensstijl en uw omgeving.

Maak een afspraak en kom langs

Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet noodzakelijk wanneer u bij onze praktijk langs wilt komen voor psychosomatische fysiotherapie. U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een intakegesprek, een advies of een second opinion. Hiervoor hoeft u enkel ons contactformulier in te vullen of een mail te sturen naar info@fysiocentrumdenhaag.nl.