Sportfysiotherapie

Beweeg op een gezonde manier met onze sportfysiotherapie

Met sportfysiotherapie ondersteunt Fysiocentrum Den Haag iedereen die op een gezonde manier wil bewegen. Wij bieden blessurepreventie, voorlichting en individueel advies voor beginnende, ervaren en beroepsmatige sporters. Heeft u toch een blessure opgelopen? Wij behandelen ook sportblessures. Tegelijkertijd streven wij er samen met u naar dat de rest van uw lichaam in conditie blijft.

Voor wie is sportfysiotherapie een uitkomst?

Sportfysiotherapie is er voor iedereen die:

  • (Sport)blessures snel en effectief wil laten behandelen
  • (Sport)blessures wil voorkomen
  • Professionele begeleiding wenst bij de voorbereiding op topsport
  • Sport- of bewegingsprogramma’s zoekt die aansluiten bij ziekte of handicap
  • Paramedische begeleiding wenst bij prestatieverbetering en trainingsschema’s
  • Verantwoord wil revalideren

 

De doelstelling van sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op de preventie tegen blessures en de behandeling ervan. Daarnaast bieden wij sporters op alle niveaus deskundig advies om gezond en blessurevrij te trainen en te presteren. Zo behaalt u uw sportieve doelen op een manier die ook voor uw lichaam prettig is.

Uw persoonlijke behandelplan

Wij werken op basis van een persoonlijk behandelplan, afgestemd op de sport die u beoefent. Daarbij worden uw lichamelijke mogelijkheden aangesproken zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Bij de behandeling van een blessure zal de sportfysiotherapeut ernaar streven dat u zo spoedig mogelijk weer in beweging bent, eventueel met een aangepast trainingsprogramma. Daarnaast helpt hij sporters op ieder niveau om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Hij zorgt ervoor dat uw conditie op peil komt en op peil blijft. 

Wij houden rekening met uw persoonlijke situatie

Bij het opstellen van een persoonlijk behandelingsplan houden wij rekening met uw persoonlijke situatie. Beginnende sporters krijgen advies over de opbouw van hun trainingsprogramma of volgen persoonlijke bewegingsprogramma’s waarbij rekening wordt gehouden met een eventuele ziekte, revalidatie of een handicap. Soms is een combinatie van fysiotherapie en medische fitness aan te raden. Onze praktijk beschikt over een grote oefenzaal met professionele apparatuur en faciliteiten om onder begeleiding de spieren te trainen en het opbouwen van conditie door middel van sportfysiotherapie.

Neem contact met ons op voor een intakegesprek

Hoe komt u met ons in contact? Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet noodzakelijk. U maakt bij ons direct een afspraak voor een intakegesprek, een advies of een second opinion. Tijdens de eerste afspraak (de intake) stellen wij op basis van uw klachten en na een eventueel lichamelijk onderzoek vast of behandeling in onze praktijk voor u noodzakelijk is.