Sportfysiotherapie

Met sportfysiotherapie ondersteunen wij iedereen die op een gezonde manier wil bewegen. Wij bieden preventie, voorlichting en individueel advies voor beginnende, ervaren en beroepsmatige sporters. Daarnaast behandelen wij sportblessures en tegelijkertijd streven wij er samen met u naar dat de rest van uw lichaam in conditie blijft.

Sportfysiotherapie is voor iedereen die:

  • (sport)blessures snel en effectief wil laten behandelen
  • (sport)blessures wil voorkomen
  • professionele begeleiding wenst bij de voorbereiding op topsport
  • sport of bewegingsprogramma’s zoekt die aansluiten bij ziekte of handicap
  • paramedische begeleiding wenst bij prestatieverbetering en trainingsschema’s
  • verantwoord wil revalideren

Doelstelling behandeling

Sportfysiotherapie richt zich op de preventie en behandeling van blessures. Wij bieden sporters op alle niveaus deskundig advies om gezond en blessurevrij te trainen en te presteren.

Behandeling

Wij werken op basis van een persoonlijk behandelplan, afgestemd op de sport die u beoefend. Daarbij worden uw lichamelijke mogelijkheden aangesproken zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Bij de behandeling van een blessure zal de sportfysiotherapeut ernaar streven, dat u zo spoedig mogelijk weer in beweging bent, eventueel met een aangepast trainingsprogramma. Daarnaast helpt hij sporters op ieder niveau om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Hij zorgt ervoor dat uw conditie op peil komt en op peil blijft. Beginnende sporters krijgen advies over de opbouw van hun trainingsprogramma of volgen persoonlijke bewegingsprogramma’s voor ziekte, revalidatie of een handicap. Soms is een combinatie van fysiotherapie en medische fitness aan te raden. Onze praktijk beschikt over een grote oefenzaal met professionele apparatuur en faciliteiten om onder begeleiding de spieren te trainen en het opbouwen van conditie.

Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet noodzakelijk. U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een intakegesprek, een advies of een second opinion. Tijdens de eerste afspraak (de intake) stellen wij op basis van uw klachten en eventueel beperkt lichamelijk onderzoek vast of behandeling in onze praktijk wenselijk is.

Op maandagavond tussen 18.00 en 19.00 uur hebben wij een sportspreekuur (op afspraak).

Onze sportfysiotherapeut

Sebastiaan Straetemans