Fysiotherapie voor COPD

Fysiotherapie voor COPD-patiënten is een specialisatie binnen ons vakgebied bij Fysio Centrum Den Haag. Wij helpen u met spier- en inspanningsoefeningen om uw klachten te verminderen en uw conditie te verbeteren. U wordt actiever en krijgt meer zelfvertrouwen.

Mogelijke klachten die met fysio voor COPD vermindert

Mensen die COPD hebben, kunnen te maken krijgen met veel verschillende klachten. Veel van deze klachten worden verminderd door het sterker maken van uw lichaam. Hier kan fysio voor COPD bij helpen. Onze behandelingen helpen bij verschillende klachten:

  • Last van kortademigheid
  • Last van vastzittend slijm
  • Angst voor benauwdheid bij inspanning
  • Stijfheid van gewrichten
  • Angst om te bewegen

Doelstelling van fysiotherapiebehandeling voor COPD

Met fysio voor COPD streven wij ernaar uw COPD-gerelateerde klachten zo dragelijk mogen te maken. Dit doen wij in combinatie met een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma voor het optimaliseren van uw conditie.

Wat mag u verwachten bij de fysiotherapiebehandeling van uw COPD?

Op basis van een persoonlijk behandelplan helpen wij u met ademoefeningen om uw kortademigheid te verminderen. Heeft u last van vastzittend slijm? Dan leren we u hoe u doeltreffend slijm kunt losmaken en ophoesten.

Vaak is een combinatie van fysiotherapie en medische fitness aan te raden om uw conditie verder te verbeteren. Ons bewegingsprogramma wordt afgestemd op uw beperkingen. Onze praktijk in Den Haag beschikt over een grote oefenzaal met professionele apparatuur en faciliteiten voor het onder begeleiding trainen van spieren en het opbouwen van conditie.

Laat iets doen aan uw klachten

U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een intakegesprek, een advies of een second opinion. Tijdens de eerste afspraak (de intake) stellen wij vast of behandeling in onze praktijk wenselijk is. Dit doen we aan de hand van uw klachten, hulpvraag en eventueel beperkt lichamelijk onderzoek. Het vaststellen van een chronische indicatie (conform de NHG-standaard COPD) door een huisarts of specialist is noodzakelijk om de tarieven van onze behandelingen van uw zorgverzekeraar vergoed te krijgen. Maak een afspraak zodat we kunnen bekijken hoe wij u het best kunnen helpen. Dit doet u door te bellen naar 070 36 81 780. Of stuur een e-mail naar info@fysiocentrumdenhaag.nl.

Onze fysiotherapeute voor de behandeling van COPD is Wendy Rosier-ter Beek.