Fysiotherapie voor COPD

Fysiotherapie voor COPD-patiënten is een specialisatie binnen ons vakgebied. Wij helpen u met spier- en inspanningsoefeningen om uw klachten te verminderen en uw conditie te verbeteren. U wordt actiever en krijgt meer zelfvertrouwen.

Mogelijke klachten

  • last van kortademigheid
  • last van vastzittend slijm
  • angst voor benauwdheid bij inspanning
  • stijfheid van gewrichten
  • angst om te bewegen

Doelstelling behandeling

Met fysiotherapie voor COPD streven wij ernaar uw COPD-gerelateerde klachten zo dragelijk mogelijk te maken. Dit doen wij in combinatie met een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma voor het optimaliseren van uw conditie.

Behandeling

Op basis van een persoonlijk behandelplan helpen wij u met ademoefeningen om uw kortademigheid te verminderen. Hebt u last van vastzittend slijm dan leren we u hoe u doeltreffend slijm kunt losmaken en ophoesten.

Vaak is een combinatie van fysiotherapie en medische fitness aan te raden om uw conditie verder te verbeteren. Het bewegingsprogramma wordt afgestemd op uw beperkingen. Onze praktijk beschikt over een grote oefenzaal met professionele apparatuur en faciliteiten voor het onder begeleiding trainen van spieren en het opbouwen van conditie.

U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een intakegesprek, een advies of een second opinion. Tijdens de eerste afspraak (de intake) stellen wij op basis van uw klachten en eventueel beperkt lichamelijk onderzoek vast of behandeling in onze praktijk wenselijk is. Het vaststellen van een chronische indicatie (conform de NHG-standaard COPD) door huisarts of specialist is noodzakelijk om de behandelingen van uw zorgverzekeraar vergoed te krijgen.

Onze fysiotherapeut voor COPD

Wendy ter Beek