Fysiotherapie voor COPD

Fysio voor patiënten met COPD is een specialisatie binnen ons vakgebied bij onze praktijk in Den Haag. Fysio Centrum Den Haag helpt u met spier- en inspanningsoefeningen uw klachten te verminderen en uw conditie te verbeteren. U wordt actiever en krijgt meer zelfvertrouwen.

Welke klachten verminderen dankzij fysio voor mensen met COPD?

Mensen die COPD hebben, kunnen te maken krijgen met veel verschillende klachten. Veel van deze klachten worden verminderd door het sterker maken van uw lichaam. Hier kan fysio voor COPD bij helpen. Onze behandelingen helpen bij verschillende klachten:

  • Last van kortademigheid
  • Last van vastzittend slijm
  • Angst voor benauwdheid bij inspanning
  • Stijfheid van gewrichten
  • Angst om te bewegen

Doelstelling van onze fysiotherapiebehandeling voor COPD

Met fysio voor COPD streven wij ernaar uw COPD-gerelateerde klachten zo dragelijk mogen te maken. Dit doen wij in combinatie met een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma voor het optimaliseren van uw conditie. Onze fysiotherapeute voor de behandeling van COPD is Wendy Rosier-ter Beek.

Wat mag u verwachten bij de fysiotherapiebehandeling van uw COPD?

Op basis van een persoonlijk behandelplan helpen wij u met ademoefeningen om uw kortademigheid te verminderen. Heeft u last van vastzittend slijm? Dan leren we u hoe u doeltreffend slijm kunt losmaken en ophoesten. Vaak is een combinatie van fysiotherapie en medische fitness aan te raden om uw conditie verder te verbeteren. Ons bewegingsprogramma wordt afgestemd op uw beperkingen. Onze praktijk beschikt over een grote oefenzaal met professionele apparatuur en faciliteiten voor het onder begeleiding trainen van spieren en het opbouwen van conditie.

Maak een afspraak voor een fysiobehandeling van COPD

U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een intakegesprek, een advies of een second opinion. Tijdens de eerste afspraak (de intake) stellen wij vast of behandeling in onze praktijk voor fysio wenselijk is. Dit doen we aan de hand van uw klachten, hulpvraag en eventueel beperkt lichamelijk onderzoek. Het vaststellen van een chronische indicatie (conform de NHG-standaard COPD) door een huisarts of specialist is noodzakelijk om de tarieven van onze behandelingen van uw zorgverzekeraar vergoed te krijgen. Maak een afspraak zodat we kunnen bekijken hoe wij u het best kunnen helpen. Dit doet u door te bellen naar 070 36 81 780 of door een e-mail te sturen naar info@fysiocentrumdenhaag.nl.