Manuele therapie

Manuele therapie is geschikt voor cliënten die moeite hebben met het bewegen van één of meerdere gewrichten en daar vaak pijn bij ondervinden.

Mogelijke klachten

  • hoofd- en nekpijn, in combinatie met bewegingsproblemen in de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • hoge rugklachten met pijn in ribben en borst
  • artrose van de heup
  • lage rugklachten, eventueel met pijn die uitstraalt naar de benen
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

Doelstelling behandeling

Onze therapie is erop gericht om cliënten met gewrichtsklachten te helpen om hun natuurlijke bewegingsvoorkeuren terug te vinden. Hierdoor herstelt het evenwicht in het lichaam, neemt de bewegingsvrijheid toe en verdwijnt de pijn.

Behandeling

Op basis van een persoonlijk behandelplan zal de manueel therapeut in een aantal behandelingen met u werken aan het herstellen van de natuurlijke bewegingen die passen bij uw lichaam. Deze bewegingen worden door pijn en/of stijfheid vaak vermeden. Door de gewrichten op een zachte, nagenoeg pijnloze wijze te bewegen, herstelt het totale evenwicht van uw lichaam en verdwijnen de klachten.

Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet altijd noodzakelijk. U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een intakegesprek, een advies of een second opinion. Tijdens de eerste afspraak bepalen we op basis van uw klachten en de beweeglijkheid van uw wervelkolom en andere gewrichten of behandeling in onze praktijk wenselijk is. Voor een vergoeding van de intake en eventuele behandelingen is de dekking van aanvullende fysiotherapie in uw zorgverzekeringspolis noodzakelijk.

Onze manueel therapeuten

Michiel van Alphen en Menno Bakker